torsdag 6 januari 2011

Detox dag 4: Torsdag 6/1

Skönt med en ledig dag idag. Fick sova lite mer än annars, till 7:45! På vardagarna går jag upp ca 5:30 varje morgon oavsett om jag åker till jobbet eller lämnar på dagis. Idag har jag inte känt av så mycket huvudvärk men kanske är det sömnen som påverkar också. Känner mig dock smalare och lättare i kroppen bara på dessa knappa fyra dagar. Idag ändrade vi på frukosten då vi var hemma. Blev det en smoothie som gick i ett nafs att göra. Var bortbjuden på middag och hade tänkt ta med en matlåda med zucchinigratäng men så ändrades menyn för kvällen till quinoasallad med tillbehör och det gick toppen för mig att äta! Skippade dock kladdkakan med grädde till efterrätt och drack bara en kopp grönt te au naturel. Känns jävligt bra! (excuse my french). Sambon hade dock fallit dit idag då han och vår äldsta son Elias var på hockey. Men jag kör hårt och han fortsätter med detoxen trots sitt lilla snedsteg.

Frukost: Jordgubbs- och banansmoothie
Mellanmål: En näve mandlar, ett stort päron
Lunch: Sparris-, tomat- och avocadosallad. Vatten. Grönt te.
Mellanmål: fruktsallad (1 kiwi, 1 apelsin, ½ äpple, 1 passionsfrukt, 6 st pecannötter, 1 msk rostad kokos), grönt te. Vatten med lime.
Middag: 1 dl quinoa, grönsaker och sallad, några äppelbitar, 2 kuber fetaost, avocado, solrosfrön. Vatten.

Jordgubbs- och banansmoothie (2 port)

3 mogna bananer
1 pkt halvfrysta jordgubbar

Mixa i mixer eller med mixerstav.
(Källa: Ulrika Davidsson)

Sparris-, tomat- och avocadosallad (2 port)

Ca 14 st sparrisar (en förpackning förska)
Olivolja att steka i
Havssalt, svartpeppar
Två stora nävar isbergsallad skuren i bitar
2 nävar babyspenat
Ca 12 st coctailtomater, halverade
1 avocado
Extra virgin olivolja
Balsamvinäger
Rostade, skållade, osaltade mandlar eller andra nötter/frön

"Snoppa" av sparrisen nedersta del. Jag brukar ta och känna efter var sparrisen bryts av "naturligt", då får man bort den träiga biten. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3-4 minuter. Häll av vattnet och skälj i kallt vatten så håller färgen bättre och kokningen avstannar. Låt rinna av.
Stek sparrisen i lite olivolja, salta med havssalt och peppar. Stek i ca 5 minuter så sparrisen får lite fin färg.
Gör under tiden salladen. Lägg isbergssallad, babyspenat och tomaterna på var sin tallrik och blanda om. Ringla på lite olivolja och balsamvinäger. Blanda.
Toppa med sparris, tärnad avocado och nötter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar