lördag 14 maj 2011

Detox dag 8: fredag 13 maj

Halvtråkig dag faktiskt. Lite småhungrig av och till, trött. Inte så sugen på just kött eller godis men något mer än detoxmat vore gott. Men det går.. inte långt kvar nu.

Hade bestämt lekdejt med en kompis till Elias och hennes mamma. Tyvärr började det regna på eftermiddagen så jag bjöd med dem hem. Elias lyser upp och blir så glad när han får ta med kompisar hem eller gå hem till dem. Vi hade iaf trevligt med mamman och kompisen och det var kul att lära känna folk i området. De bor dessutom jättenära, bara tvärs över gatan från oss så det blir säkert fler lekdejter framöver. Efter maten gick vi hem till dem en stund och lekte där. Hade velat ha filmkväll men vi kom hem ganska sent och var trötta. Istället lyssnade jag på Joshua Radins senaste skiva, som inte har funnits på Spotify, och den var riktigt bra. Lite mer fart än de tidigare skivorna. The rock and the tide heter den. Hoppas det blir någon spelning i Stockholm framöver för jag vill så gärna gå lyssna/se honom live.

Dagens mat har sett ut såhär (om jag kommer ihåg allt)

Frukost: Vatten med citron och ingefära. 1 dl sojayoghurt, fruktsallad, 1 msk rostad kokos. Grönt te.
Mellanmål: Torkade körsbär, 1 banan, lite nötter. Rött te med sojamjölk.
Lunch: Minestronesoppa. Grönt te, frukt (tror jag)
Mellanmål: 1 liten avocado med lime och salt. Vindruvor när vi kom hem från dagis.
Middag: Quinoasallad (gurka, tomat, paprika, försk basilika) med stekt halloumi
Mellanmål: Mangodrink (jättegod!!!!)

Mangodrink, 1 pers.

1 mogen mango
1 apelsin, saften
1 näve ananas (gärna fryst)
1 isbit
Martiniglas om man vill lyxa till det

Skala mangon. Skär av fruktköttet längs med den stora platta "kärnan"/stenen. Lägg fruktköttet i en mixer. Pressa ner saften av en apelsin. Häll i ananasen alt. en isbit. Mixa slät. Häll upp i ett fint glas och fyll på med en isbit om du vill att drinken ska vara ännu kallare.

1 kommentar:

  1. Bra gjord, håll tempot..takten..inspirationen och främst orken och viljan. Du borde belönas. Jag tycker att du ska unna dig ngt roligt.

    SvaraRadera