Onsdag: Kyckling- och bulgurpytt med yoghurt och mango chutney
Torsdag: Rester från gårdagen / Storhandling (ingen riktig middag för mig tyvärr)
Fredag: Kycklingbiffar i pitabröd, sallad och grönsaker & kall sås
Lördag: Helstekt fläskytterfilé med klyftpotatis, ugnsrostade grönsaker och sås
Söndag: Italienska köttbullar i tomatsås & pasta
Måndag: Kyckling- och nudelsoppa (den jag gjorde förra veckan som blev så god!)
Tisdag: Hemlagade hamburgare med bröd (jag bakar hamburgerbröden själv i helgen), pommes (Elliot fyller 3 år så han har fått välja middag) och ett litet glas cola
Onsdag: Korvgryta (testar ett nytt recept)
Torsdag: Lax (Jesper får laga, jag äter inte fisk)
Fredag: Cornflakespanerade chicky bits, ris, grönsaker och dippsås (testar nytt recept)
Lördag: ? (kommer ha kalas för släkten)
Söndag: ? (Våra vänner och deras barn kommer på kalas)
Kyckling- och bulgurpytt, 4 port.
4 kycklingfiléer, färska el. tinade
ca 2 tsk curry
salt
1 tsk olja + 1 tsk smör/flytande margarin el. smör- & rapsolja att steka i
bulgur för 4 pers, gärna kokt dagen innan (jag hade "Gyllene bulgur" i frysen som jag tinade)
4 dl ärtor/majs/paprika-blandning
Mango chutney och yoghurt till servering
Häll grönsaksblandningen i en stor skål. Häll på kokt vatten och låt ligga i ca 4-5 minuter. Häll av i ett durkslag/sil.
Skär kycklingen i tärningar, ca 2x2 cm. Krydda med curry och salt. Stek i olja och smör tills kycklingen är klar.
Blanda ihop grönsaker, kyckling och bulgur eller servera var för sig i skålar så får var och en blanda själv.
Servera med mango chutney och yoghurt med valfri fetthalt. Jag tog 3% mild naturell yoghurt som jag lät rinna av i ett filter i ca 20-30 minuter så en del vatten rann av. Det här är en enkel och god vardagsrätt som jag lagat många gånger. Mango chutneyn och yoghurten höjer rätten ett snäpp tycker jag!
![]() |
Den godaste mango chutneyn tycker jag! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar