"100 g Mango 69 kcal
0,3 g fett, 15 g kolhydrater
Mango kommer ursprungligen från Burma i Himalaya. Efter banan så är mango den viktigaste tropiska frukten i världen. Mangon är ovanligt rik på betakaroten och är också en god källa till c-vitamin och kalium. Mango är rik på flera grupper av antioxidanter. I kroppen omvandlas antioxidanten Karoten, som Mangon är mycket rik på, till A-vitamin. A-vitamin är bra för synen, skelettet, huden, slemhinnorna, imunförsvaret, tillväxten och fosterutveckling. Betakaroten i Mangon är också bra för huden. Även antioxidanten C-vitamin i mangon stärker blodkärl, hud tänder och skelett".
Mina två favoritrecept just nu med mango är mangodrinken eller mangosorbet som jag testade ikväll.
Mangosorbet, 1 pers.
½ pkt fryst mango
1/4 färsk ananas
Saften från 1 apelsin
några matskedar kallt vatten
Mixa allt förutom vattnet i en mixer eller med stavmixer. Eftersom mangon är fryst kan det vara lite knepigt, jag fick skaka lite på min mixer för att få fart på frukten. Slängde i lite vatten för att göra det smidigare. Häll upp i ett fint glas och ät direkt!
Annat jag ätit men aldrig gjort själv är mangosalsa, riktigt gott till grillat kött! Blir säkert en del mangorecept framöver.. mmmm mango!
![]() |
Lite knepigt att skära runt den platta stenen men det går bra med en liten kniv. Och det är värt besväret! |
Immmmm, håller med..mangoooo
SvaraRadera