Inget särskilt idag. Skött maten. Jobbat. Vilodag från träningen. Styrelsemöte. Tvättat, vikt tvätt, bytt lakan. Kniven mot strupen på tv. Gotta love the crazy chef ha ha.. Punkt slut.
Frukost: Vatten med citron. 1 dl sojayoghurt, 1 päron, en bit färsk ananas. Grönt te.
Mellanmål: 1 äpple, några physalis, nötter. Rött te.
Lunch: Quinoasallad med fetaost och oliver.
Mellanmål: Grönt te, 1 banan, några nötter.
Middag: Auberginerullar med halloumi och tomatsås (så gott!!!)
Mellanmål: Vitt te, kiwi
Auberginerullar med halloumi, 3-4 port.
Tomatsås:
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
1 burk krossade tomater , gärna Mutti
1 msk torkad oregano
1 tsk socker
1 msk tomatpuré
salt, peppar
En näve färsk basilika
1 stor aubergine
2 tsk olivolja
Salt, peppar
1 pkt halloumi
parmesanost till gratinering
Sätt på ugnen på 225 grader.
Gör tomatsåsen: hacka löken, fräs den i olivolja ca 5 minuter. Häll på tomatkross, tomatpuré, pressa i vitlök, kryddor men ej färsk basilika. Låt tomatsåsen koka när du gör i ordning resten. Vänd ner basilikan mot slutet.
Skär auberginen i ca 0,5 cm tjocka skivor (8 skivor). Gnid in lite olivolja, salt och peppar. Grilla auberginen i en het grillpanna alt. stek i stekpanna på medelhög värme så att de mjuknar lite.
Skär halloumin i 8 lika tjocka skivor. Rulla in en skiva halloumi i en aubergineskiva. Lägg rullarna i en ugnsfast form. Häll på tomatsåsen och finriv parmesanost på toppen. Gratinera i ugnen ca 10-15 minuter, men passa så att osten inte bränns. Lägg på aluminiumfolie om osten ser för mörk ut. Supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar