Chicken satay, 4 port
4-5 kycklingfiléer beroende på stl (jag hade 2 stora o 3 mindre)
curry
svartpeppar, salt
neutral olja till stekning
Ev. grillspett av trä
Strimla kycklingen i tjocka strimlor och trä på spetten. Krydda med curry, salt och peppar. Hetta upp oljan i stekpanna och bryn spetten. Ställ i en form och gör klart i ugnen på ca 175 grader i ca 10 min tills kycklingen är genomstekt. Gör under tiden såsen.
Tillbehör
4 port kokt ris
Grönsaker/sallad, jag tog strimlade sugar snaps
Ev. rostad kokos att toppa o dekorera med
Sås
2 dl jordnötssmör
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1-2 tsk röd currypasta alt. sambal oelek
1-2msk råströsocker
1-2 msk fisksås
2 msk rostad kokos (rosta kokos i en stekpanna tills den blir gyllenbrun)
ev. 1 msk lime
Blanda alla ingredienser till såsen förutom lime och kokos i en kastrull, gärna tjockbottnad el. non-stick. Koka upp och sjud på svag värme i ca 10 min. Rör om ofta så såsen inte bränns vid. Rör ner kokos mot slutet. Smaka av med de olika smaksättarna för att få till den smak du gillar.
Mums! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar