söndag 8 april 2012

Thaisunday

Blev inspirerad av en burk jordnötssmör som stod på kylskåpshyllan. Chicken satay var lätt som en plätt att laga och minst lika gott som på thaiställena. Den här gör vi definitivt om!

Chicken satay, 4 port

4-5 kycklingfiléer beroende på stl (jag hade 2 stora o 3 mindre)
curry
svartpeppar, salt
neutral olja till stekning
Ev. grillspett av trä

Strimla kycklingen i tjocka strimlor och trä på spetten. Krydda med curry, salt och peppar. Hetta upp oljan i stekpanna och bryn spetten. Ställ i en form och gör klart i ugnen på ca 175 grader i ca 10 min tills kycklingen är genomstekt. Gör under tiden såsen.

Tillbehör
4 port kokt ris
Grönsaker/sallad, jag tog strimlade sugar snaps
Ev. rostad kokos att toppa o dekorera med

Sås
2 dl jordnötssmör
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1-2 tsk röd currypasta alt. sambal oelek
1-2msk råströsocker
1-2 msk fisksås
2 msk rostad kokos (rosta kokos i en stekpanna tills den blir gyllenbrun)
ev. 1 msk lime

Blanda alla ingredienser till såsen förutom lime och kokos i en kastrull, gärna tjockbottnad el. non-stick. Koka upp och sjud på svag värme i ca 10 min. Rör om ofta så såsen inte bränns vid. Rör ner kokos mot slutet. Smaka av med de olika smaksättarna för att få till den smak du gillar. 

Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar