Kyckling thai, 4 port.
4 kycklingfiléer, frysta går bra
4 morötter (eller andra grönsaker du gillar. Jag hade gärna haft i broccoli)
1 stor gul lök
1 tsk neutral olja
1-3 tsk röd currypasta beroende på hur starkt du gillar (jag tog ca 1,5)
1 burk kokosmjölk (jag tog ekologisk o fetare variant)
1 kycklingbuljongtärning
salt o peppar
grönsaker, jag tog en burk minimajs, en liten burk bambuskott och sockerärtor
Sätt ugnen på 175-200 C.
Lägg frysta kycklingfiléer i en långpanna, salta o peppra. Skala och skriva morötterna i ca. 1 cm tjocka skivor. Hacka eller klyfta löken. Lägg grönsakerna i formen.
Hetta upp oljan i en liten kastrull och fräs currypastan ett par minuter så den släpper ifrån sig smakerna. Häll på kokosmjölken (jag hade i ca 1 dl vatten men det behövs inte) och buljongtärningen. Saltade lite extra.
Ställ formen i ugnen i ca 30-40 min. (tog inte tiden då jag höll på med annat). Kycklingen var nästan klar när jag hällde på minimajsen delad i mindre bitar och bambuskotten. Höjde ugnsvärmen till 225 grader och körde ca 10 min till. Tog ut formen och hällde på strimlade sockerärtor (jag gillar krispiga grönsaker, annars hade man kunnat lägga med dem med majsen o bambun). Enkelt och tror det blev gott! Kokade även 4 port fullkornsris under tiden så det är matlåda för fyra dagar!
Inte så aptitretande än... |
Klart! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar