Idag jobbade jag sent så jag fixade en matlåda på förmiddagen som jag sedan hade till middag på jobbet. Blev riktigt gott, från boken "ISO-dieten" men med lite småjusteringar á la Johanna såklart! Då jag blev avbytt hemma vid lunch så åt jag samma mat till lunch o middag idag, blev enklast så. Ska dela med mig av receptet för jag tror att det är ganska bra
Ugnsstekt kyckling med vitlök och oliver & gröna linser, 2 port.
2 kycklingfiléer
2 tsk olivolja
2 tsk persilja (jag hade bara fryst)
1 vitlöksklyfta/vilökspulver
havssalt, nymalen svartpeppar
ca 20-25 gröna oliver (jag hade urkärnade med pimiento)
ca 15 st coctailtomater
1 dl gröna linser
2 dl vatten
3/4-1 hel grönsaksbuljongtärning
1 rödlök
2 mellanstora morötter
1 tsk olivolja
Sätt på ugnen på 150 grader.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform, häll på olivolja, finhackad vitlök (alt. vitlökspulver), persilja, salt och peppar. Lägg tomater och oliver runt om kycklingen i formen. In i ugnen i ca 30 min. (längre om kycklingen är fryst).
Skölj linserna väl. Koka upp vatten med grönsaksbuljong och linser. Koka på svag värme i ca 20 min.
(man kan ju bara ta dessa koka linser om man vill spara på disk och arbete).
Under tiden som linserna kokar: Hetta upp olivolja i en kastrull/stekpanna. Hacka löken och morötterna fint. Fräs i oljan på medelvärme tills de är mjuka, ungefär så lång tid som linserna tar att koka. Häll av vatten från linserna (om det är vatten kvar) och fräs dem tillsammans med lök och morötter. Salta och peppra efter smak, häll ev. i 1 tsk olivolja på slutet. Servera tillsammans med kycklingen!
Innan maten åkte in i ugnen |
Färdigt! Serverades tillsammans med linsröran. Gott! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar