fredag 1 juli 2011

Kesella

Har blivit utvald att testa två nya sorters kesella; hallon och rabarber. Letade lite recept och hittade några som verkade smaskiga. När jag skulle hämta ut rabarberkesellan så fanns den inte i den butiken där jag var så jag måste hitta en sådan burk någonstans. Igår kväll blev det iaf en egenkomponerad efterrätt av hallonkesellan. hade först tänkt göra en cheescake av den men jag var lite lat så det blev en cheesecakeinspirerad dessert ist. Mått har jag inte som vanligt...

Johannas cheesecakedessert för lata kvällar, 1 port

Hackade lite mandlar som jag rostade i en stekpanna, under tiden jag fixade övriga ingredienser. Tinade upp lite hallon och blåbär (ca 1/3-1/2 pkt), sockrade dem lite lätt med finskt vaniljsocker (som strösocker m. vaniljsmak). Sedan vispade jag upp en äggvita hårt och blandade med hallonkesella, ca 1/2 burk. Vände i kesellan för att behålla luften i äggvitan.
Dags för montering! I botten av ett glas: hälften av de rårörda bären, hälften av kesellamoussen, smula över ett halvt digestivekex, strö på kanel, sedan ett varv till av bär, mousse toppat med smulad digestive, kanel och till sist rostade mandlar. Det blev supergott och såg fint ut med olika lager av lila bär, rosa mousse o kex.

Man kan ju byta ut bären till andra bär eller t ex lite kanel o smörstekta äpplen el.päron, moussen kan göras på vaniljkesella eller ngt annat gott och fluffigt och kexen kan ju bytas ut till vilka kakor som helst egentligen eller lite crunchy müsli. Endast fantasin sätter gränser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar